Sinterklaas onder grote belangstelling van veel wachtende kinderen aangekomen in Delfzijl

Delfzijl – Eindelijk was het zover: na twee jaar afwezig te zijn geweest kwam sinterklaas zaterdagmiddag aan in de haven van Delfzijl. De sint liet iets langer op zich wachten door de dichte mist die nog in de haven bleef hangen. De wachtende kinderen en ouders werd zolang vermaakt door muziek en dans van Dansschool The Legacy uit Delfzijl.

Toen sinterklaas eenmaal voet aan wal had gezet werd hij verwelkomd door burgemeester Ben Visser van de gemeente Eemsdelta. Na een eerste rondje langs de wachtende kinderen besteeg Sinterklaas zijn schimmel waarna het gezelschap onder begeleiding van muziek door het centrum trok. In de Oranjestraat was een heus pietenhuis is neergezet. Samen met burgemeester Ben Visser opende Sinterklaas onder grote belangstelling van de kinderen het Pietenhuis. Het Pietenhuis is elke woensdag (16, 23 en 30 november) geopend, er zijn dan pieten in het huis aanwezig voor een gezellig (foto)moment met de kinderen.

Daarnaast zijn er sinterklaasactiviteiten voor jong en oud georganiseerd. Voor de kinderen is er een kleurplatenwedstrijd waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Volwassenen kunnen zich vermaken met een grote woordzoeker. In het centrum en op de weekmarkt zijn diverse letters te vinden, die samen een zin vormen. Ook hiermee zijn er vele prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door de ondernemers in het centrum en de weekmarkt. De kleurplaten en oplossingen van de woordzoeker kunnen worden ingeleverd in de brievenbus van het Pietenhuis.

Foto’s bestellen klik hier.

Back to top button