Siemens bouwt offshore basis in de Eemshaven

Emden – Siemens Nederland heeft afgelopen vrijdag een contract getekend met EMS Maritime Offshore (EMO) voor de bouw en het beheer van een offshore servicecentrum in de Eemshaven.

De komende zes maanden wordt er op het terrein in de Beatrixhaven een 600 vierkante meter grote opslaghal gebouwd. Aansluitend verrijst een kantoorvleugel met een werkoppervlak van 500 vierkante meter  over twee verdiepingen. Die krijgt kleedruimten, douches, een gezellige zitruimte met keuken, vergaderruimten en kantoren.

Siemens levert en installeert 150 windenergie-installaties voor het Nederlandse windpark GEMINI. Ook kreeg Siemens vorig jaar de onderhoudsservices voor de komende 15 jaar toegewezen. Om de werkzaamheden goed uit te voeren, was Siemens op zoek naar een passende locatie. Die is nu in de Eemshaven bij EMO gevonden, dicht bij het windpark.

EMO is onderdeel van de groep AG EMS die zich al in 1972 als eerste in de Eemshaven vestigde. “Inmiddels neemt onze Borkumlijn, de lijndienst van en naar Borkum, de derde positie in en bieden we een terminal van ruim 10 ha,” vertelt directeur Bernhard Brons van AG Ems. “Naast een terminalgebouw en een hal hebben we zo’n 50.000 vierkante meter aan vaste opslagruimte.”

Manager Rolf Bouwman van AG EMS vult aan: “Daar komt bij dat onze terminal binnen twee jaar een rechtstreekse spoorverbinding met Groningen krijgt.”

De terminal van EMO Nederland B.V. heeft direct toegang tot het water en biedt veel ruimte voor allerlei mogelijkheden. Voor de invulling van het project zijn de eerste 3500 vierkante meter van het totale oppervlak van 33.000 vierkante meter al versterkt. De hal en de kantoorvleugel worden gedeeltelijk aan Siemens verhuurd, zodat dienstverlening aan andere klanten te allen tijde mogelijk is.Back to top button