Sfeerverslag van de tiende editie van het Muziekfestival Delfzijl

Delfzijl – Dit weekend vindt de tiende editie plaats van het Muziekfestival Delfzijl. De organisatie pakt dit jaar groot uit met ruim 900 muzikanten die gedurende het weekend actief zijn in het centrum van Delfzijl. Zaterdagmiddag ging het muziekfestival van start met optredens van meer dan dertig muziekverenigingen, orkesten, ensembles en slagwerkgroepen.

Speciaal voor de tiende editie waren een aantal verenigingen uit de oude gemeente Delfzijl die een optreden gaven met een artiest. Zo speelde CBS uit Spijk samen met zanger Erwin de Vries en In Corpore uit Wagenborgen met een stand-in van zangeres Jenny Lena. Helemaal nieuw dit jaar was de street parade door het centrum voorafgaand aan de avondshow.

Om acht uur ging het avondprogramma van start, voor de opening was er nog een tropisch optreden door een Caribische Brassband en dansers, waarna Burgemeester Ben Visser de officiële start van de avondshow gaf. Vijf showkorpsen genaamd Kunst & Genoegen uit Leiden, Advendo uit Sneek, Adest Musica uit Sassenheim, Juliana uit Amersfoort en Takostu uit Stiens lieten op het Molenberg plein hun muzikale kunsten zien.

Hoewel de weersvoorspelling niet goed leek heeft de bleef het de eerste dag van het muziekfestival grotendeels droog. Ook vandaag gaat het muziekfestival nog door met de Delfzielster Dweildag. Vele dweilorkesten uit heel Nederland zullen ‘het dak van Delfzijl blazen’ en strijden voor de prijzen. De dweilorkesten gaan zorgen voor een prachtige middag samen met een braderie/vrijmarkt en koopzondag van de winkeliers in het centrum van Delfzijl.

Back to top button