Sfeerverslag: Twee dagen topvoetbal tijdens Eurocup Delfzijl

Delfzijl – Een kleine 3500 belangstellenden hebben afgelopen twee dagen genoten van een prachtig voetbalevenement in de haven van Delfzijl. In de tot voetbalstadion omgetoverde loods van Wijnne Barends namen twaalf internationale top teams het zaterdag en zondag tegen elkaar op tijdens de zevende editie van Eurocup Delfzijl.

Het zaalvoetbaltoernooi voor spelers tot 13 jaar wist dit jaar ook een team van buiten Europa aan te trekken namelijk Fortaleza EC uit Brazilië. Naast de Brazilianen deden ook Ajax Amsterdam, AZ Alkmaar, Chelsea FC, FC Bayern München, FC Groningen, FC Schalke 04, Feyenoord Rotterdam, KRC Genk, Manchester City FC, PSV Eindhoven en het Regioteam Eurocup mee.

Titelhouder sneuvelt
Chelsea, dat het toernooi vorig jaar won, werd vijfde in de poule en plaatste zich niet voor de kwartfinale. Uiteindelijk werden The Blues negende door een 5-1 zege op PSV. Ook de andere Engelse deelnemer, debutant Manchester City, stelde teleur. De Engelsen verloren al hun wedstrijden. In de groepsfase kreeg City in vijf duels liefst 35 goals tegen. In de strijd om de elfde plek was het Regioteam met 6-1 te sterk.

De zevende editie werd gewonnen door FC Bayern München zij wisten in de finale FC Groningen te verslaan met 2-3. De finale ontbrandde meteen, want na twee minuten spelen stond het al 1-1. Adin Licina zette de Duitsers op voorsprong, maar Mark Hoekstra maakte vrijwel meteen gelijk namens de FC. Victor Knecht zette Bayern nog voor rust op voorsprong: 1-2.

Na rust was het Yénio Holder die FC Groningen weer op gelijke hoogte bracht.  Niet veel later kregen de Groningers een enorme kans op 3-2, maar de bal ging naast. Nog geen minuut later was het aan de andere kant wel raak. Knecht maakte zijn tweede doelpunt in de finale en bezorgde de Duitsers daarmee de titel.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1879″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]


Back to top button