maandag 20 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Sfeerverslag: Geslaagde Coopluydenmarkt in het centrum van Appingedam

spot_img

Appingedam – Op de eerste vrijdag in augustus staat Appingedam traditioneel in het teken van de Coopluydenmarkt. Het historische centrum gelegen aan de ooit voor de handel zo belangrijke wateren van het Damsterdiep veranderd dan in een warenmarkt in middeleeuwse sferen.

Hoe de dag begon eindigde deze ook met regenbuien, maar  gedurende de middag was het droog met een aangename temperatuur. Veel mensen trokken er op uit en waanden zich in de middeleeuwen. De periode van de middeleeuwen spreekt tot de verbeelding. Boogschieten, de ridderspelen, de valkeniers, de middeleeuwse muziek, dans, straattheater en natuurlijk bedelaars. Vele vrijwilligers figureren voor de Coopluydenmarkt als landloper, heks, mismaakten en ander gespuis. Soms zo levensecht dat je je af vraagt of je echt bent terug gegaan in de tijd. Voor diegenen die verantwoording willen afleggen voor hun misdaden was de beruchte schandpaal aanwezig nabij de Nicolaïkerk.

Naast de markt waarbij handelsgoederen met een knipoog naar de Middeleeuwen een belangrijke rol spelen was er natuurlijk was er veel meer te beleven. Voor de kinderen was er ook dit jaar een speciaal kinderplein. En ook was weer het mogelijk om Appingedam vanaf het water te bekijken door middel van een rondvaart te maken met het Damsterveer.

Rond acht uur in de avond begon het te regenen en hielden veel standhouders het voor gezien. Hier mee kwam een vroegtijdig einde aan de Coopluydenmarkt.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
WonenWonen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
AutoAuto

Populaire berichten