15.7 C
Delfzijl
13 juni 2021 23:19

SES-toernooi maakt nieuwe start op Sportpark Centrum

spot_img

Delfzijl – Stichting Eemsdelta Sportevenementen organiseert op zaterdag 4 juni de 26e editie van het SES-toernooi op Sportpark Centrum in Delfzijl.

Na de jubileumeditie van vorig jaar heeft een enthousiast nieuw bestuur het stokje overgenomen van de grondleggers van het SES-toernooi. Daarmee komt een einde aan de traditie van het spelen op Hemelvaartsdag. Om het niveau van het toernooi iets op te krikken heeft het nieuwe bestuur gekozen voor een andere datum: zaterdag 4 juni. Op die dag hebben de deelnemende clubs geen (na)competitieverplichtingen meer en kunnen ze dus aantreden met hun sterkste selecties. Vanwege de sluiting van Sportpark Uitwierde zal het SES-toernooi dit jaar voor het eerst worden gehouden op Sportpark Centrum in Delfzijl.

Tien teams uit de hogere klassen van het amateurvoetbal nemen deel aan de 26e editie van het SES-toernooi, waaronder de eersteklassers Groen Geel, Viboa en titelverdediger Omlandia. Ook ‘thuisploeg’ NEC Delfzijl is uiteraard van de partij. De teams worden verdeeld over twee poules van vijf. De nummers één en twee van elke poule plaatsen zich voor de kruisfinales. De winnaars van de kruisfinales spelen de finale, de verliezers strijden door middel van het nemen van penalty’s om de derde plaats. De wedstrijden in het SES-toernooi duren tweemaal 12,5 minuten, de finale duurt tweemaal 15 minuten. Voor de winnaar van het SES-toernooi ligt – naast de wisselbeker en eeuwige roem – een geldprijs van 1250 euro klaar. Ook de nummers twee (500 euro) en drie (250 euro) gaan niet met lege handen naar huis.

Naast het hoofdtoernooi zijn er op zaterdag 4 juni tal van andere activiteiten op Sportpark Centrum. Zo begint de dag met de strijd om de SES Minicup voor de allerjongste voetballertjes. Hier zal ook de Groby, de officiële mascotte van FC Groningen, aanwezig zijn. Ook wordt een 35+-toernooi gehouden: de SES Oldstars Cup. Er is een horecaplein, de dames van dansschool The Legacy verzorgen een optreden en het SES-toernooi wordt afgesloten met muziek.

Het 26e SES-toernooi begint op zaterdag 4 juni om 9.30 uur. De aftrap van de finale is om 16.00 uur. Alle informatie over het SES-toernooi is te vinden op de website www.sesvoetbal.nl.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
TuinTuin

Populaire berichten