fbpx
12.5 C
Delfzijl
maandag 21 september 2020
Home Sport Senioren, beweeg mee met Sociaal Vitaal!

Senioren, beweeg mee met Sociaal Vitaal!

Delfzijl – Inwoners van Delfzijl Centrum in de leeftijd van 65-80 jaar kunnen vanaf eind september ervaren hoe gezond en gezellig het is om samen in beweging te zijn. Het project Sociaal Vitaal is bedoeld  voor senioren die onvoldoende actief zijn en graag weer energieker en vitaler in het leven willen staan. Ook mensen die graag meer sociale contacten willen opdoen worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan Sociaal Vitaal.
In de week van 20 augustus valt er bij genoemde groep senioren een brief van de gemeente Delfzijl in de brievenbus met uitleg over het project. Hierin worden zij uitgenodigd om deel te nemen aan een fitheidstest die op donderdag 27 september in sporthal De Ringen zal plaatsvinden.

Na de test zal in een individueel adviesgesprek worden gekeken of de deelnemer kan deelnemen aan Sociaal Vitaal of dat er een ander passende beweegactiviteit kan worden aangeboden.

In de week  van 1 oktober  gaan de beweegactiviteiten van Sociaal Vitaal, met na afloop koffie en thee, van start. Gezelligheid is erg belangrijk en de deskundige leiding zal  alles in het werk stellen om de lessen in een goede sfeer te laten verlopen.  Daarnaast worden, na de les,  voorlichtingen op het gebied van gezondheid georganiseerd en kunnen deelnemers  zelf thema’s aandragen waarover zij geïnformeerd willen worden. Al deze activiteiten zullen ook plaats vinden in sporthal de Ringen.

 

Sociaal Vitaal is een samenwerkingsproject van Wijkbelangen Delfzijl Noord , Hanze Hogeschool Groningen, Stichting Goud Vereg, Stichting Galm en gemeente Delfzijl.

Het project wordt mogelijk gemaakt door een subsidie verstrekt door het Oranje fonds.