Sealane en HICE gaan samenwerken bij verwerking enorme kabels in de Eemshaven

Eemshaven – De bedrijven Sealane Terminals in de Eemshaven en Hulst Innovation Cable Equipment (HICE) slaan de handen ineen om de mogelijkheden voor het opslaan, spoelen en afhandelen van kabels in de Eemshaven te verbeteren.

Sealane is een bedrijf met eigen terrein, twee eigen diepzeekades en binnen opslagmogelijkheden. HICE is een producent van gespecialiseerde uitrusting voor het opspoelen en transporteren van grote kabels. Zij zitten gevestigd in Westeremden, maar hebben inmiddels ook een vestiging in Appingedam.

„We hebben het hier niet over huis-, tuin- en keukenkabels,” zegt Richard Dijkema, sales manager van HICE. „Het gaat hier vooral om grote stroomkabels die over de bodem van de zee de windmolens koppelen aan het vaste stroom netwerk op het land. Beide bedrijven versterken elkaar door hun kennis en kunde, waardoor de diverse on- en offshorebedrijven met één aanspreekpunt de afhandeling van A tot Z kunnen laten verzorgen. Op de terminal in Eemshaven is tevens een ruimte beschikbaar gemaakt waar (strategische) opslag van kabel, bijvoorbeeld in geval van breuk, mogelijk is. „Een goede service en dienstverlening, 24/7, is essentieel voor dit type klanten,” weet Ron Mulder, sales manager van Sealane Terminals.Back to top button