fbpx
8.2 C
Delfzijl
zaterdag 04 april 2020
Home Algemeen Scouting start 2019 met recordaantal leden

Scouting start 2019 met recordaantal leden

Delfzijl – Scouting Delfzijl ‘Fivelgroep Eemsmond’ is 2019 gestart met een recordaantal leden. Naar alle waarschijnlijkheid mag de vereniging dit jaar haar 200e lid verwelkomen.

Iets wat in de 109 jaar dat de vereniging in de regio actief is nog nooit eerder is voorgekomen. Gezien de krimp in de regio Delfzijl een enorm opmerkelijke, maar bovenal positieve ontwikkeling. De ledengroei komt onder andere doordat er nu ook weer de allerjongsten lid kunnen worden van de Fivelgroep Eemsmond.

In 2004 is door een gebrek aan vrijwilligers een einde gekomen aan het speltak ‘Bevers’ (leeftijd: 5 tot 7 jaar). Bijna 15 jaar later is een nieuwe groep vrijwilligers opgestaan die het speltak nieuw leven hebben ingeblazen. En zonder vrijwilligers, geen vereniging. Het aantrekken van vrijwilligers is een uitdaging van alle tijden, maar in 2019 gaat de Fivelgroep Eemsmond hiervoor extra haar best doen.

Het is de enige manier om zoveel kinderen te laten genieten van scouting. Een ieder die iets voor de groep zou willen betekenen kan mailen naar info@fivelgroep.nl.  

Advertenties