12.8 C
Delfzijl
24 juni 2021 23:25

Scouting Fivelgroep neemt twee nieuwe zeilboten in gebruik na enorme ledengroei

spot_img

Delfzijl – Afgelopen jaar heeft scouting Fivelgroep een enorme ledengroei doorgemaakt. Momenteel telt de vereniging meer dan 175 leden! In de 108 jaar dat de scoutinggroep in de regio Delfzijl actief is, heeft de groep nog nooit zoveel leden gehad. Terwijl de regio Delfzijl krimpt en vergrijst, is scouting dermate populair dat ze hier geen gevolgen van ondervindt.

Het gevolg van deze groei is dat er bij de waterscouts een tekort aan boten dreigde te ontstaan. Afgelopen winter is er binnen de vereniging dan ook hard gewerkt om de vloot uit te breiden. Er zijn 2 scouting zeilboten aangeschaft: een zogenaamde lelievlet en een lelieschouw. Deze lelieschouw is een uniek vaartuig welke gebouwd is in 1950. Afgelopen winter is deze door de leden opgeknapt en ze verkeerd nu weer in perfecte staat.

Aanstaande zaterdag (24 maart) worden beide boten om 15:00 uur te water gelaten en gedoopt. Dit spektakel vindt plaats bij het clubgebouw aan het Vlotterspad in Delfzijl. Belangstellenden zijn natuurlijk van harte welkom.

Begin april zullen de nieuwe boten samen met de rest van de vloot naar het Schildmeer vertrekken, waar de vereniging een vaste ligplaats heeft. Hier zullen de boten een groot deel van het vaarseizoen liggen en gebruikt worden door de leden van de scouting vereniging. Aanschaf van beide boten is o.a. mogelijk gemaakt door: Het Loket leefbaarheid Groningen, SNS fonds Eemsmond en het JBS HSK Fonds.

De Fivelgroep is een van de oudste groepen in Nederland. Uniek is dat de Fivelgroep zowel land- als waterscouting heeft. Bij de groep is nog plaats voor enkele leden. Vrijwilligers zijn altijd van harte welkom!

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
WonenWonen
TuinTuin
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten