17.3 C
Delfzijl
27 juli 2021 04:04

Schoolschrijver Corine Oranje van start op De Hiliglo Holwierde

spot_img

Holwierde – Vanaf 11 maart gaat kinderboekenauteur Corien Oranje een half schooljaar aan de slag op basisschool De Hiliglo in Holwierde. Het is één van de vier basisscholen in de provincie Groningen die speciaal is uitgekozen om deel te nemen aan het unieke programma van stichting De Schoolschrijver. Dankzij de lessen en workshops van de auteur leren kinderen creatief schrijven en krijgen ze meer plezier in lezen.

De Schoolschrijver
Corien Oranje is geliefd bij leerkrachten en leerlingen vanwege haar boekenserie over Juf Fiep. Haar startdag was ook een bijzondere dag voor De Hiliglo. Na een uitbraak van corona in het dorp, was dit de eerste dag waarop alle groepen weer op school waren.

Corien Oranje komt vertellen over liefde voor taal en schrijven. Door middel van interactieve lessen en workshops leren de kinderen alles over het schrijven van verhalen en wat daarbij komt kijken. Zo worden ze enthousiast gemaakt voor taal en boeken.  

“Wie komt er wel eens te laat op school?” vroeg Corien vandaag aan de kinderen. “Verzin een smoes voor de juf. Het hoeft niet waar te zijn. Het mag ook gek”. De fantasie van de kinderen kwam meteen op gang en ze schreven tientallen smoesjes op.

Laaggeletterdheid op jonge leeftijd voorkomen
Ongeveer 25 procent van de kinderen verlaat de bassischool met een taalachterstand. Daarmee lopen ze risico om op latere leeftijd laaggeletterd te worden. Om dit te voorkomen, heeft stichting De Schoolschrijver dit project in het leven geroepen speciaal voor scholen met een relatief lage taalscore.

Samenwerking met Biblionet Groningen
“We verzorgen dit project sinds een aantal jaren op scholen die ook meedoen met ons programma de Bibliotheek op school”, vertelt Gonny Apol van Biblionet Groningen. “De Schoolschrijver is zeer succesvol: maar liefst 94 procent van de leerkrachten constateert dat leerlingen hierdoor meer plezier hebben in lezen. Bovendien ontwikkelen ze hun schrijfvaardigheid, vergroten ze hun taalkennis en wordt er een beroep gedaan op het probleemoplossend vermogen. Ook zien we het zelfvertrouwen bij de kinderen toenemen.”

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,263VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
DierDier

Populaire berichten