Scholen uit de gemeente Eemsmond krijgen dierenles

Pieterburen – Leerlingen van groep 7 van de twaalf basisscholen uit de gemeente Eemsmond gaan in maart naar het bezoekerscentrum Waddenkust van Het Groninger Landschap in Pieterburen. Daar worden de leerlingen meegenomen in de fascinerende wereld van vogels of zoogdieren.

Acht scholen krijgen les over vogels
Met een grote kaart van Afrika en Europa en opgezette vogels leren de leerlingen op een inzichtelijke wijze dat sommige vogels enorme afstanden afleggen, terwijl andere vogels er voor kiezen om het hele jaar op de zelfde plek te blijven. Tussendoor krijgen ze bijzondere feiten over deze vogels te weten. Na dit onderdeel gaan de leerlingen in groepjes zelf aan de slag met een vogelpaspoort. Ter afsluiting spelen de leerlingen een soort levend ganzenbord en ervaren ze zelf de gevaren tijdens de volgeltrek.

Vier scholen krijgen les over de wilde zoogdieren die in Groningen voorkomen
Op een kaart van de provincie Groningen zetten de leerlingen vijftien opgezette zoogdierensoorten die in Groningen voorkomen. Zoals de bever, otter en zeehond. Na de inleiding gaan de leerlingen in groepjes aan het werk met een zoogdierenpaspoort met tal van praktische opdrachten. De ochtend wordt afgesloten met een ‘ren je rot’ quiz om te bepalen welke groep het meest weet over de zoogdieren.

Het Groninger Landschap wil met deze lessen leerlingen enthousiast maken voor natuur en landschap in hun omgeving. Dankzij een bijdrage van de gemeente Eemsmond is er vervoer geregeld naar het bezoekerscentrum en kunnen de leerlingen de lessen bijwonen.

Back to top button