Scheepswerf Ferus Smit BV en MF Shipping Group vieren mijlpaal met tewaterlating Thun Resource

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Leer (D) – MF Shipping Group kondigt met trots de succesvolle tewaterlating aan van de Thun Resource tijdens een feestelijk evenement op de werf in Leer, Duitsland, afgelopen vrijdag 10 november. Deze mijlpaal markeert het begin van een veelbelovende samenwerking binnen de scheepvaartindustrie.

De doopceremonie werd uitgevoerd door doopvrouw Ulrika Hamill, een vertegenwoordiger van de gerenommeerde oliemaatschappij Nynas AB, het bedrijf dat het schip gedurende vijf jaar zal charteren na de levering. Thun Resource is het eerste schip in een reeks van zes ‘R-Class’ zusterschepen, vervaardigd door scheepswerf Ferus Smit BV, met leveringen gepland vanaf 2024.

Scheepswerf Ferus Smit BV, met locaties in Westerbroek en Leer, heeft opnieuw haar vakmanschap als een ware expert bewezen. In nauwe samenwerking met het projectmanagement en de innovatieve benadering van MF Shipping Group ontstond het ontwerp en de bouw van de Thun Resource en de daaropvolgende schepen in de ‘R-Class’ serie. In het tankersegment wordt MF Shipping Group gezien als een van de toonaangevende scheepvaartondernemingen.

MF Shipping Group is verheugd om de scheepsmanager te zijn van de Thun Resource, een tanker uitgerust met geavanceerde functies zoals adaptieve voortstuwing om het energieverbruik te minimaliseren, gereedheid voor aansluiting op walstroom, een UPS-batterijpakket en de nieuwste resource-efficiënte machines. Deze schepen maken deel uit van het vernieuwingsprogramma van de Thun Tankers-vloot, gericht op duurzaamheid en toekomstbestendigheid.

“De lancering van de Thun Resource markeert een mijlpaal in onze langdurige samenwerking met Thun Tankers en Scheepswerf Ferus Smit BV. We zijn trots om de scheepsmanager te zijn van deze state-of-the-art schepen, die zijn ontworpen met een focus op resource-efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Deze schepen zullen niet alleen voldoen aan de huidige industriestandaarden maar ook bijdragen aan een duurzame toekomst in de scheepvaart,” verklaarde Karin Orsel, CEO van MF Shipping Group.

Back to top button