Schanspop Siddeburen stopt in de huidige vorm

Siddeburen – Het bestuur van stichting “ Schans – Pop 2000 “  in Siddeburen heeft besloten na 30 jaar te stoppen met het festival in de huidige vorm. Dit jaar wordt nog het 30 jarig jubileum gevierd van 23 september t/m 1 oktober 2016.

Het besluit is genomen omdat het steeds moeilijker wordt een goede en betaalbare line-up van artiesten te creëren zonder te veel in herhaling te moeten vallen.  De capaciteit van de huidige locatie is niet rendabel te maken voor het contracteren van artiesten uit een hoger kostensegment. Ook de steeds strengere regelgeving waaronder het rook- en alcoholbeleid en de overige regels welke ze van de overheid opgelegd krijgen spelen daarbij een niet onbelangrijke rol.

De stichting blijft met Schanspop ( op kleinere schaal ) wel actief door- te participeren in / anticiperen op – de door en voor Siddeburen georganiseerde muzikale activiteiten ( passend binnen de statuten van de stichting ) w.o. bij voorbeeld  jeugdhonk “De Schans”.  Op deze manier kunnen ze eindigen bij de bron waaruit we ooit zijn ontstaan en is de cirkel , in de huidige vorm , na 30 jaar rond !!

Back to top button