fbpx
11.4 C
Delfzijl
maandag 21 september 2020
Home Sport Schaatsvereniging Eemsmond wil meer kinderen op de schaats

Schaatsvereniging Eemsmond wil meer kinderen op de schaats

Uithuizermeeden – De STV Eemsmond werkt mee aan het project van de KNSB Groningen/Drenthe om meer kinderen op het (kunst)ijs te krijgen, vooral ook omdat natuurijs steeds zeldzamer wordt en het daardoor voor (jonge) kinderen steeds moeilijker wordt om in aanraking te komen met de schaatssport. Begin januari en in februari worden daarom voor kinderen tussen de 6 en 13 jaar drie gratis proeflessen gegeven op de ijsbaan Kardinge in Groningen en wel op de zaterdagen 4 januari, 1 februari en 8 februari 2020. Telkens van 14.00 uur tot 15.45 uur.

De STV Eemsmond is een schaatstrainingsvereniging die wekelijks op verschillende uren in de week schaatsles geeft aan jong en oud. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de kunstijsbaan Kardinge in Groningen. Ervaren trainers zorgen ervoor dat kinderen van jongs af aan kunnen doorgroeien in hun schaatsontwikkeling. Daarbij gaat het natuurlijk vooral om het plezier hebben in het schaatsen maar de kinderen krijgen ook de mogelijkheid – wanneer ze dat willen – door te groeien naar een hoger niveau. Trouwens wat voor de kinderen geldt, geldt ook voor volwassenen. Veel recreatieve schaatsers maken als lid van de vereniging de nodige rondjes op de ijsbaan in Groningen. Ook zij worden daarbij begeleid door trainers.

De STV Eemsmond is in de schaatswereld van Nederland overigens geen onbekende. Elk jaar in organiseert zij het Nederlands Pupillen Toernooi (NPT), waarbij veel schaatspupillen strijden om de officieuze kampioenschap van Nederland. Aan dit toernooi hebben in het verleden veel nu bekende schaatsers hun eerste wedstrijdjes gereden.o.a. Sven Kramer en Ireen Wüst.

Om de mogelijkheid tot het beoefenen van de schaatssport meer bekendheid te geven en kinderen daar laagdrempelig mee kennis te laten is de STV Eemsmond met een grootscheepse actie begonnen om kinderen meer voor het schaatsen te interesseren.

Via basisscholen worden kinderen opgeroepen naar de proeflessen van de vereniging te komen. “Kinderen weten goed de weg te vinden naar allerlei teamsporten als voetbal, hockey of volleybal, maar een keuze voor de schaats- of skeelersport behoort via onze vereniging tot de mogelijkheden”, aldus secretaris Groenewold van de schaatsvereniging STV Eemsmond.

Naast het schaatsen in de winter organiseert de STV Eemsmond voor haar leden ook zomertrainingen, een jaarlijks zomerkamp en in oktober een trainingsweek in Inzell. Mogelijkheden te over dus.

Voor meer informatie is de website van de vereniging te raadplegen: www.stveemsmond.nl. Daarop is ook te lezen hoe er aangemeld kan worden voor de gratis proeflessen op 4 januari, 1 februari en 8 februari. Ook is aanmelding mogelijk via het mailadres stveemsmond.ledenbeheer@gmail.com. Deelname verplicht tot niets. Het gaat erom kinderen op een speelse manier en onder begeleiding van ervaren trainers kennis te laten maken met het schaatsen.