Schaak- en damtafel in de Poststraat in Delfzijl officieel in gebruik genomen

Delfzijl – In de Poststraat in het centrum van Delfzijl is afgelopen week een schaak- en damtafel geplaatst. Aan de tafel kunnen acht denksporters tegelijk actief zijn, onder wie twee rolstoelers. Wethouder Jan Menninga van de gemeente Eemsdelta mocht zaterdagmiddag de tafel officieel in gebruik nemen door symbolisch de eerste zet te doen.

De schaak- en damtafel is een initiatief van de denksportverenigingen Schaakclub DAC en Damclub Delfzijl. Onder andere de Bewonerscommissie Centrum Delfzijl heeft meebetaald aan de totstandkoming. De vier borden zijn zo ingericht dat ze zowel voor het schaken als dammen gebruikt kunnen worden. Het totale bord van honderd velden is voor het dammen en met het buitenste randje eraf hou je 64 velden voor het schaakspel over.

Het is de bedoeling dat een potje schaken of dammen in de buitenlucht niet alleen voor plezier zorgt, maar ook jong en oud verbindt. Aan de schaak- en damtafel is een praatje snel gemaakt. De denksport heeft positieve effecten op de concentratie en op het brein. En is ook nog eens ontzettend leuk om te doen.

De benodigde schaak- en dam stenen zijn tijdens de regulieren winkeltijden af te halen bij Expert Boersma.Back to top button