fbpx
4.4 C
Delfzijl
3 december 2020 21:02

Samenwerking Acantus, gemeenten en huurderskoepel geïntensiveerd

Veendam – De samenwerking tussen Acantus, gemeenten en huurdersorganisaties wordt, mede door de komst van de nieuwe Woningwet, geïntensiveerd. Het formuleren van prestatieafspraken maakt daarvan onderdeel uit. Voordat de prestatieafspraken worden gemaakt moet Acantus volgens de wet een bod op de woonvisie doen. In dit bod staat welke investeringen Acantus voor haar rekening neemt.

Woensdag 23 maart stond in het teken van dit vraagstuk. Woningcorporatie Acantus organiseerde op deze dag een bijeenkomst met zes gemeenten en de huurdersorganisatie Huurders Koepel Acantus (HKA). De bijeenkomst werd georganiseerd om de zes gemeenten, waar Acantus mee samenwerkt, en HKA meer inzicht te geven in hoe Acantus er financieel en volkshuisvestelijk voor staat. Dit in het kader van prestatieafspraken die de corporatie samen met iedere gemeente afzonderlijk en de lokale huurdersorganisaties in 2016 gaat maken.

Acantus deelde deze dag informatie over de volkshuisvestelijke opgave en de financiële mogelijkheden met de verschillende aanwezige partijen. Ook gaven externe experts hun visie op de onderwerpen die deze dag aan de orde kwamen. Daarnaast werd er een werkmethode ingezet waarbij de aanwezigen zich konden verplaatsen in Acantus en de vraagstukken waar de corporatie mee te maken heeft.

Met elke gemeente afzonderlijk en de lokale huurdersorganisaties lopen inmiddels vervolgafspraken om gezamenlijk het proces en de inhoud van de prestatieafspraken verder vorm te geven. De gemeenten waarmee Acantus samenwerkt, zijn: Bellingwedde, Delfzijl, Oldambt, Pekela, Veendam en Vlagtwedde.

Volg ons op

10,597FansLike
1,424VolgersVolg
5,232VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten