7.8 C
Delfzijl
15 mei 2021 03:49

Samen tegen eenzaamheid

Appingedam – De ASWA organiseerde in de week tegen de eenzaamheid samen met de Coalitie Erbij een aantal activiteiten met als doel dat de overheid, professionals, verenigingen, gemeenschappen en bewoners de handen ineen slaan tegen de eenzaamheid. Voor professionals werkzaam in de gemeente Appingedam organiseerde de ASWA een lokale conferentie “Samen tegen eenzaamheid”.  Doel van deze druk bezochte  conferentie was te komen tot een gezamenlijke aanpak tegen eenzaamheid.

Burgemeester Rika Pot hield een openingswoord en benadrukte het belang van deze bijeenkomst.  Voor de vrijwilligers die een belangrijke signalerende  rol hebben, organiseerde de ASWA een workshop ‘Signaleren en herkennen’ van eenzaamheid. Daarnaast konden ook de inwoners uit Appingedam een steentje bijdragen door deel te nemen aan een Kom Erbij activiteit. De ASWA organiseerde in samenwerking met Apetito een gratis proeverij in het ASWA- gebouw. Damsters konden iemand uitnodigen die wat gezelschap kon gebruiken, immers samen eten is een makkelijke manier om contacten te leggen. Dit leidde tijdens het eten tot bijzondere en leuke gesprekken!

De week van de eenzaamheid en de daarbij behorende activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeente Appingedam, Woongroep Marenland en de ASWA. Wilt u informatie voor uzelf of wellicht iets voor een ander betekenen  neem dan contact op met de ASWA en vraag naar Engelina Eissens, tel 0596-623315 of mail e.eissens@a-s-w-a.net

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
KlussenKlussen
WonenWonen
DierDier

Populaire berichten