zaterdag 23 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Ruim twee ton subsidie voor Routebureau Groningen

Groningen – Het Routebureau Groningen krijgt van de provincie een subsidie van ruim € 200.000. De subsidie geldt voor twee jaar en is bedoeld voor de uitvoering van het werkplan 2022-2025. Het Routebureau Groningen beheert, verbetert en ontwikkelt bestaande routes en routenetwerken voor fietsers en wandelaars in de provincie Groningen.

Meer bezoekers 
Tijdens de coronapandemie is de belangstelling voor wandelen, fietsen en varen enorm toegenomen. Ook in Groningen. Bezoekers zijn vaak aangenaam verrast door onze natuur, historie, gevarieerde kunst en cultuur, wandel- en vaarroutes. Je vindt in Groningen ruimte en karakter.

Subsidie
Deze subsidie voor het Routebureau is bedoeld voor structurele taken, zoals het beheer en onderhoud van de routes, het ontwikkelen van nieuwe routes en de presentatie van de routes aan de gebruiker. Voorbeelden van bestaande routes zijn het wandelknooppuntennetwerk en toeristische themaroutes, zoals de Ploegroutes en de themaroutes Westerkwartier.

Investeren in vrijetijdseconomie
Gedeputeerde Mirjam Wulfse: “Het Routebureau is het coördinatiepunt voor routegebonden recreatie in Groningen en geeft bekendheid aan onze wandel-, fiets- en vaarroutes. In Groningen vind je veel mogelijkheden om te ontspannen, iets te ontdekken of om er even tussenuit te zijn. Met deze subsidie investeren we in de vrijetijdseconomie. Zo wordt Groningen nog aantrekkelijker voor recreatie en toerisme. Dat is niet alleen nu belangrijk maar ook voor de toekomst.”

Routebureau
Het Routebureau Groningen is in 2014 opgericht als platform om de kwaliteit van recreatieve routes in onze provincie op peil te houden. Kijk voor meer informatie op www.routesingroningen.nl.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,307VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
AutoAuto
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
KlussenKlussen