woensdag 4 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Rugbyers Phoenix op gezellige strafexpeditie naar Spakenburg

spot_img

Bunschoten – De uitwedstrijd in en tegen Spakenburg werd voor Phoenix een ware strafexpeditie. Spakenburg dat goede papieren heeft om dit jaar het kampioenschap te veroveren in de derde klasse maakte van begin af aan duidelijk waarom het in de race is voor het kampioenschap. Phoenix moest het vooral afleggen tegen de snelle spelers in de lijn. Jesse van Oosten wist de eer te redden door twee tries te drukken echter was de 108 – 17 eindstand op het scorebord overduidelijk.

In de derde uitwedstrijd van het seizoen mochten de Delfzijlster rugbyers het opnemen tegen één van de twee koplopers in de Derde Klasse, namelijk RC Spakenburg. De havenkanters vertrokken zwaar onder de richtlijn van 15 spelers richting het midden van Nederland. Spakenburg had gelukkig meer als voldoende spelers en Phoenix  werd netjes aangevuld tot evenredige aantallen. Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat het sterk spelende Spakenburg het verschil ging maken met hun backs. De backs van Spakenburg waren in staat de ballen snel en behendig van a naar b te passen en zo tijdens de eerste helft meerdere keren door de defensie van Phoenix te breken.

In het voorwaartsen spel kon Phoenix aardig meekomen. Na een aantal goed opgezette fases was het de sterk spelende Jesse van Oosten die doorbrak en op enkele centimeters net niet een try wist te scoren. Enkele minuten later kwam Spakenburg ver in het 22 meter gebied van Phoenix terecht waar ze de bal verloren. Het was wederom Van Oosten die de bal kreeg en een run van 60 meter maakte en onderweg 7 man van zich af wist te schudden en zo de eerste try voor Phoenix op het score bord te plaatsen deze middag.

Na de rust ging Spakenburg vrolijk door met tries drukken en de score liep verder op voor de thuis spelende club. Phoenix kwam verdedigend steeds een mannetje te kort. Toch wist Phoenix in het  laatste kwartiertje nog enkele keren dicht bij de try lijn van Spakenburg te komen. Door de goede opzet van verschillende fases waar zelfs de backs van Phoenix ingezet werden. Was het wederom Van Oosten die de try lijn wist te bereiken. Daarop mocht Delfzijl de daarop volgende spelhervatting de bal ontvangen. De gastspelers van deze middag wisten zich ook in de kijker te spelen en door een goede combinatie de verdediging van Spakenburg te breken en de derde try van deze middag te drukken.

Met nog enkele speelminuten te gaan probeerde Phoenix met haar laatste krachten nog een vierde try  te drukken, wat een bonuspunt had opgeleverd. Helaas ging dit feestje niet door en klonk het eindsignaal. Ondanks de fikse nederlaag 108 – 17 gingen de spelers met een opgeheven hoofd van het veld af en kon men aan de 3de helft beginnen die tot in de late uurtjes door ging bij de gastvrije club uit midden Nederland.

Phoenix speelt komende vrijdag 15 november een inhaal avond- wedstrijd tegen RC Groningen 2,  de koploper van de competitie. Kick- off is dan 20:00 uur.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,267VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
DierDier
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten