fbpx
5.6 C
Delfzijl
25 november 2020 20:34

Rugbyers DRC Phoenix nemen deel aan het Ameland Beach Rugby Festival

Ameland – Sinds 1999 vindt jaarlijks het Ameland Beach Rugby Festival plaats. Met 160 deelnemende teams uit 10 verschillende landen is het het grootste Beach Rugby Festival dat de rugbysport wereldwijd kent. Ook dit jaar was D.R.C. Phoenix weer van de partij. Zaterdag 17 juni de voorrondes en zondag 18 juni het vervolg.

Zaterdagochtend bleek dat het Festivalgedeelte toch nog een beetje in het achterhoofd zat, want de vooral de eerste wedstrijd waren de Phoenixanen aan het slapen. Het team niet onbekend, maar op het gras kan het dan nog worden rechtgezet in de tweede helft. Deze strandwedstrijden van twee keer zeven minuten zijn zo voorbij. Dankzij oppeppende woorden van de vele ervaren spelers in het veld kwam er uiteindelijk dan toch van. De laatste wedstrijden werd er scherp en hard gespeeld. Met de bal en zonder de bal. Uiteindelijk heeft Phoenix zaterdag toch nog vier gewonnen en maar drie verloren. Zodoende eindigde Phoenix als derde in de poule.

Om mee te kunnen dingen voor de titel Open Nederlands Kampioen Beach Rugby had Phoenix als eerste of tweede moeten eindigen. Nu was het hoogst haalbare de Plate Finale winnen. En bijna had Phoenix hem gespeeld. Als eerste legde R.C. Groningen 1 het af tegen Phoenix, toen R.C. Delft 1 en toen R.C. Wageningen 1. In de Plate Halve Finale heeft Phoenix pas het onderspit gedelfd tegen A.S.R.V. Ascrum. De eerste helft was Phoenix met het kenmerkende harde spel een verassend team voor de mannen uit Amsterdam. Ascrum kwam niet in hun spel en kwamen al snel achter te staan. Phoenix stond op een gegeven moment met 10-0 voor, maar toen herpakte Ascrum zich. Door Phoenix niet op hardheid proberen te verslaan, maar juist met snelle passes en goede ballhandling zijn ze er gekomen. Eindstand: 15-23. Phoenix strandde in de Plate Halve Finale tegen de latere Plate Kampioen; een schrale troost.

Volg ons op

10,555FansLike
1,424VolgersVolg
5,228VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten