Rugbyclub Phoenix vervolgt winning streak

Delfzijl – Op deze mooie zondagmiddag stonden de ‘The Bulldogs’ uit Almere tegenover de zwart-groen gestreepte mannen van Phoenix. Na het start signaal was het Phoenix die direct ver in het trygebied van de tegenstander terecht kwam, door goed verdedigend werk van Almere kwam Phoenix niet direct tot scoren. Hierop werd ook direct de eerste scrum van die middag gehouden. De anders zo sterke pack van Phoenix was deze keer niet opgewassen tegen de kilo’s van de Bulldogs. De line-outs werden daarentegen wel allemaal geroofd door de sterk springende tweede rijer van Phoenix. Het spelbeeld ging in de eerste 25 min gelijk op. De scrums voor de Bulldogs en de line outs voor Phoenix. Echter was het Phoenix die de eerste 3 punten op het scorebord wisten te plaatsten door een goed benutte penalty.

Na een gewonnen line-out rond de middel lijn werden de backs in stelling gebracht, die de razend snelle winger van Phoenix wisten te bereiken. Met een spectaculaire snoek duik werden de volgende 5 punten op het scorebord gezet. De sterk spelende nr.8 van Almere wist los te breken van de gewonnen scrum, hier kon Phoenix niet tijdig reageren en waardoor Almere een run van 30 meter door de verdediging van Phoenix maakte en de eerste punten voor Almere wist te scoren. De daar opvolgende conversie werd gescoord waarmee de score op een scherpe 8-7 voor Phoenix gezet werd.

De wedstrijd werd hervat en dit keer was het de goed spelende flanker van Phoenix die met 3 tegenstanders om zijn lijf, meters voor Phoenix wist te maken. Vanuit de 20 meter lijn was het de scrum half van Phoenix die door de laatste verdedigers wist te slalommen en de meegelopen driekwarten wist te bereiken, die de volgende 5 punten wisten te scoren. Enkele minuten later klonk het rustsignaal met 13-7 voor Phoenix op het scorebord.

Na de rust was het Almere die keer op keer door de verdediging van Phoenix probeerde te breken. Echter gaf deze geen enkele meter prijs en door goed tackel werk van de scrum, werden de aanvallen in de kiem gesmoord. Phoenix die zichzelf in de rust had opgepept, was nu heer en meester rond het losse werk. Door de bal snel op te rapen vanuit de scrum kon de nr.8 van Phoenix een run maken, maar werd net voor de try-line van Almere getackeld. Door goede opvolging was het de flanker van Phoenix die de try wist te scoren waarmee de voorsprong voor Phoenix vergroot werd naar 18-7.
Het sterke Phoenix had het spel in handen en wist Almere op zijn eigen helft te houden. Het waren de driekwarten die vervolgens snel de bal wisten te transporteren naar de andere zijde van het veld en brachten de laatste 5 punten van de wedstrijd op het scorebord waarmee een eindstand van 23-7 gemaakt werd voor Phoenix.

Phoenix speelt zaterdag 12 december in Delfzijl, zijn laatste wedstrijd voor de winterstop tegen ‘The Rams’ uit Apeldoorn. Kick-off 14.00 uur.

Back to top button