fbpx
donderdag 09 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Rozentunnel bij de Menkemaborg in Uithuizen staat in bloei

Uithuizen – De rozen in de rozentunnel in de tuin van de Menkemaborg in Uithuizen staan in bloei. Door het koude voorjaar iets later dan voorgaande jaren, maar de rozen gaan nu prachtig bloeien. Wandelen door een tunnel van roze, rode en witte rozen is een bijzondere ervaring. Maak een rondje door de tuin met de strak geschoren hagen en geniet van de bloeiende rozen en bloemen in de siertuin van de Menkemaborg.
De rozentunnel is al ruim negentig jaar een publiekstrekker.

De belangrijkste soorten rozen in de rozentunnel zijn de enkelbloemige ‘American pillar’ en de dubbelbloemige ‘Dorothy Perkins’. De bloeitijd is maar kort. Afhankelijk van het weer staan deze rozen slechts enkele weken in bloei.

De Menkemaborg is open tot en met september op dinsdag tot en met zondag van tien tot vijf uur. Van oktober tot en met 31 december open van dinsdag tot en met zondag van tien tot vier uur. Voor een bezoek in de borg graag online reserveren. Voor de tuin hoeft niet gereserveerd te worden, maar is wel een route aangegeven. We houden met z’n allen anderhalve meter afstand.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,330VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer