fbpx
zaterdag 27 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Route Zeemijlenloop Delfzijl heeft een opfrisbeurt gehad; Bos, haven, strand en nieuwe brug komen terug in het parcours

Delfzijl – De Zeemijlenloop Delfzijl werd vorig jaar nog afgelast, maar lijkt op zondag 31 oktober toch echt door te gaan. De vorig jaar al ingevoerde veranderingen blijven bestaan. Het wordt om 13.30 uur een loop over zo’n 7,4 kilometer (vier zeemijlen) van de atletiekbaan op Sportpark Centrum naar het hart van Delfzijl. De finish ligt net voor Molen Adam.

Tot dusver was de afstand van het loopevenement, dat steeds rond de duizend deelnemers trekt, zes zeemijlen (zo’n 11,1 kilometer) over twee ronden, met start en finish op de atletiekbaan.

Opfrisbeurt nodig
„De loop had gewoon een opfrisbeurt nodig,” vertelt voorzitter/coördinator Janna Sieburgh. „Dat moet je ook om de zoveel jaar doen. Vorig jaar hebben we al veel tijd in de voorbereiding van de nieuwe route en de andere organisatie gestoken, dus dat is niet helemaal een verloren jaar geweest. We hebben ervoor gekozen om alleen de recreantenloop en de bedrijvenloop te doen. Er is wel officiële tijdwaarneming. Volgend jaar pakken we dan extra groots uit tijdens de tiende editie, met meer onderdelen zoals de Kidsrun en de wandeling en ook weer een echte wedstrijd.

Veuroet
Vorig jaar kreeg de loop al een Groningse term als motto, eemaans, en ook dit jaar is er een Groningse kreet, veuroet.

„Dat heeft ook nog meer betekenissen, ” legt Marloes Lenting van de communicatie uit. „We kijken meer vooruit, willen de Zeemijlenloop toekomstbestendig maken. En de term dienst als opstapje naar volgend jaar, de jubileumeditie. Daar kijken we nu al naar uit.”

Beide dames zijn buitengewoon enthousiast over het nieuwe parcours. „De lopers gaan via groengebieden, de zee, het strand en via de nieuwe brug Diekloper naar de finish bij Molen Adam in het centrum van Delfzijl,” vertelt Lenting. „En dat bijna helemaal over fietspaden,” vult Sieburgh aan. „Het mooiste moment voor de deelnemers is waarschijnlijk als ze bij de Diekloper aankomen. Dan zien ze Molen Adam al liggen. Na de brug komt er ook nog een verraderlijk stukje met een paar haarspeldbochten naar beneden.”

Bijzonder parcours
Ik denk dat iedereen er van gaat genieten,” zegt Lenting stellig. „Het is echt een mooi een bijzonder parcours geworden. We hebben hem als kerncommissie al een paar keer samen even gelopen. Echt een leuk parcours, met van alles wat. Het voordeel van de kortere afstand is ook dat het voor veel mensen beter te doen is.”

Sieburgh verheugt zich al op de drukte bij de finish. „Voor de Centrumkerk komt een grote tent te staan voor de nazit van de bedrijvenlopers. Daar kunnen de recreanten ook voor een hapje en drankje terecht. Dat wordt een gezellige boel. Het is ook mooi dat we ons als Zeemijlenloop echt welkom voelen in het centrum. De middenstandsvereniging Het Dok is in ieder geval blij met ons.”

Voorinschrijving start 1 augustus
De voorinschrijving van De Zeemijlenloop start online op 1 augustus via: www.zeemijlenloopdelfzijl.nl . Het is zo geregeld dat alle lopers, ook die van de Brandsma en De Jong Bedrijvenloop, hun startnummers thuis krijgen opgestuurd.

Op de dag van de loop zelf is het ook nog mogelijk in te schrijven.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,329VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer