Rottinghuis versterkt 100e woning in het bevingsgebied; versterkingsoperatie nog lang niet afgerond

Loppersum – Dinsdag 14 mei was voor de bewoners van een woning aan de Singelweg in Loppersum een mooie dag, want hun versterkte woning werd opgeleverd. Dit is de 100e woning die door Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf compleet is versterkt en verduurzaamt in het aardbevingsgebied sinds 2021. Een mooie mijlpaal in de versterkingsopgave.

“Als één van de zes regionale aannemers die de handen ineen geslagen hebben om de versterking vlot te trekken, zijn we trots op deze mijlpaal,” aldus Marc Staal, projectmanager versterkingsopgave bij Rottinghuis. “In de afgelopen jaren zijn er al zo’n 700 woningen versterkt vanuit deze ‘B6-samenwerking’. We werken in opdracht van het Bedrijfsbureau BI en de NCG.”

“We werken hierdoor met verschillende aannemers naast elkaar aan deze opgave, soms in dezelfde straat. Dat is best bijzonder maar vooral druk voor de buurt. Goede afspraken om overlast in het dorp te voorkomen horen daar ook bij,” vertelt Staal. “Zo houden we het met elkaar leefbaar.”

Vanuit een gebiedsgerichte aanpak worden woningen zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat versterkt en herstelt. Hiermee wordt het karakter van de woning en van het straatbeeld behouden. “Dat maakt deze versterkingsopgaves volledig maatwerk,” aldus Staal. “Elke woning is uniek en vraagt om een eigen aanpak. Ons versterkingsteam bestaat uit ervaren vakmensen, die met veel plezier in deze woningen aan de slag gaan. Daarnaast begeleid ons team de bewoners ook in alle keuzes die zij moeten maken. Daarbij zorgen we dat we hen zoveel mogelijk ontzorgen.”

Met deze 100e woning is een de versterkingsopgave nog niet af. “Zeker niet,” zegt Staal. “Er ligt nog een behoorlijke opgave van zo’n 1000 woningen in de gebiedsgerichte aanpak te wachten. Die gaan we vanuit de samenwerking met het Bedrijfsbureau BI oppakken. En dan hopen we over een paar jaar de 200e bewoner blij te kunnen maken met een verbeterd en veilig thuis!”

Back to top button