Rotary Pubquiz levert € 3.500,- op voor actie Niet voor Nicks

Steendam – De Rotary Pub Quiz, georganiseerd door Rotaryclub Appingedam Delfzijl was dinsdag 12 juni wederom weer een groot succes. Veel deelname en een goede sfeer in Paviljoen Boei 12 aan het Schildmeer. Zodoende leverde deze avond door het inschrijfgeld van de deelnemende teams netto € 3.500,- op.

Het goede doel dit jaar van de Rotary Pubquiz is de actie ‘Niet voor Nicks’ van Robert Zuidema. Nick Zuidema, Robert zijn broer, overleed door het te laat komen van een donor lever. Met de actie ‘Niet voor Nicks’ wil Robert met fysieke en mentale kracht zijn verdriet te lijf gaan en daarnaast veel aandacht krijgen voor orgaandonatie. Robert doet op 23 juni aanstaande zijn eigen “sponsor-challenge” voor de aanschaf van een ‘virtuele fiets- en loopband’ voor de transplantatie afdeling van het UMCG. Zo kunnen opgenomen patiënten op een leuke en uitdagende manier hun conditie op peil houden. Zie zijn website: www.nietvoornicks.nl

“Wij zijn blij door middel van de opbrengst onze Pubquiz deze bijdrage te kunnen doen” aldus voorzitter Anne Jan Wind van Rotaryclub Appingedam Delfzijl. Anne Jan Wind heeft de cheque van deze opbrengst aan Robert Zuidema overhandigd.

Rotary International is de internationale organisatie met 1,2 leden, die wordt gevormd door de lokale Rotary Clubs. De organisatie omschrijft haar doel als het samenbrengen van beroepsleiders en leiders uit de zakenwereld die humanitaire diensten verlenen, het bevorderen van hoge ethische standaarden in alle beroepen en het helpen bij het opbouwen van goodwill en vrede in de wereld.

Het motto van Rotary is “Service above Self”, waarmee wordt bedoeld: je eigenbelang ondergeschikt maken aan dat van de maatschappij.

Back to top button