Rondje Zeerijp: wandelen voor het goede doel met Soroptimistclub Eemsmond

Zeerijp – De jaarlijkse liefdadigheidswandeling georganiseerd door Soroptimistclub Eemsmond zal dit jaar plaatsvinden op donderdagavond 18 juli, en voert deelnemers langs een prachtige route genaamd “Rondje Zeerijp.” De start is om 18.00 uur bij Beeldentuin en Theeschenkerij De Eenumermaar, gelegen aan de Tolweg 4 in Zeerijp.

Voorafgaand aan de wandeling kunnen deelnemers genieten van koffie en thee in de sfeervolle theeschenkerij. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Een bijzonder hoogtepunt van de route is een bezoek aan de Jacobuskerk, waar een expositie van kunstenaar Huib van der Stelt te bewonderen is.

De opbrengst van de wandeling gaat naar vier goede doelen die de Soroptimistclub dit jaar ondersteunt, met een speciale focus op vrouwen en meisjes wereldwijd. De doelen zijn:

  • More Africa op Zanzibar: Financiële ondersteuning voor het salaris van een lokale lerares.
  • Onderwijsproject in Gambia: Fondsen om meisjes naar school te laten gaan.
  • De Kraambank in Groningen: Schenking van bedjes en andere benodigdheden voor pasgeborenen.
  • Het Overweeghuis in Groningen: Financiering van activiteiten voor vrouwen.

Iedereen die van wandelen houdt en de doelen van de Soroptimistclub een warm hart toedraagt, is van harte welkom om deel te nemen. De kosten voor deelname bedragen €15,00, te betalen bij aanvang van de wandeling. Vooraf aanmelden kan via delavries@home.nl.

Back to top button