Rommelmarkt Uithuizermeeden is klaar voor ‘doorstart’ 

Uithuizermeeden – Uithuizermeeden staat op zaterdag 15 juni 2024 opnieuw in het teken van de Meijster PKN rommelmarkt. In- en om de boerderij van de fam. Ubbens aan de Havenweg 3, zal een ruim assortiment aan gebruikte spullen worden uitgestald. De deuren gaan open om 9:00 uur en de markt duurt tot 14:00 uur.

Het is voor het eerst sinds 2019 dat de Meijster Rommelmarkt weer wordt gehouden. Doordat de organisatie tegenwoordig zelf de afvalkosten van de overgebleven spullen moet betalen, blijft de vraag of er voldoende geld overblijft. Voorheen mocht er gratis worden gestort van de Gemeente.

De organisatie wil het een kans geven, maar er zijn wel wijzigingen doorgevoerd. Er is voor een andere vorm gekozen, met als doel: minder afval en ‘voldoende winst’. Zo worden er bijvoorbeeld geen zware meubelen en witgoed meer verkocht. Ook is er extra aandacht voor recycling van de overgebleven spullen.

Traditiegetrouw gaat 50% van de opbrengst naar de kerk en 50% naar één of meerdere lokale doelen. Dit jaar ontvangt de Vakantieweek een mooi bedrag i.v.m. hun 50 jarig bestaan.

De organisatie hoopt op een ‘ouderwets’ gezellige en succesvolle rommelmarkt. En dat de ‘nieuwe vorm’ toekomstbestendig is.

Website : www.pguithuizermeeden.nl / menu “rommelmarkt info”

Back to top button