Roeivereniging Neptunus verslagen door de brand in loods

Delfzijl – Roeivereniging Neptunus is verslagen door de brand van afgelopen nacht in hun roeiloods aan het Vlotterspad. De loods is volledig afgebrand, waaronder alle boten. “In de loods lagen ongeveer dertig boten van zo’n 10.000 euro per stuk. Ook de kar waarop meerdere boten kunnen is door de brand verwoest”, zegt voorzitter Nathalie Folkers van de roeivereniging. “De boten zijn verzekerd, maar de kans is groot dat de eigenaren de dagwaarde krijgen. Het is onvoorstelbaar dat alles weg is.”

Het bestuur gaat vandaag in overleg over de gevolgen van de brand en hoe het nu verder moet. De loods was een oude droogschuur van de in de buurt gelegen steenfabriek Hylkema. De vereniging mocht deze gebruiken als loods. Deze is eigenhandig door de leden van toen afgebroken en op huidige locatie opgebouwd, deze grond is van de gemeente.

De brand in de loods werd zaterdagmorgen even voor vijf uur ontdekt. Bij aankomst van de brandweer was er al niks meer aan te redden, de hele loods stond op dat moment in lichterlaaie. Over de oorzaak is nog niks bekend, maar dat de brand is ontstaan door vuurwerk wordt niet uitgesloten.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1837″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button