Roeivereniging Neptunus haalt bijna 2000 euro op met rad van fortuin

Delfzijl – Roeivereniging Neptunus organiseerde zaterdag een inzamelingsactie in het centrum van Delfzijl met een rad van fortuin. Leden van de roeivereniging verkochten lootjes aan het winkelend publiek waarna er aan het rad van fortuin werd gedraaid, hier mee konden leuke prijzen worden gewonnen. Deze werden beschikbaar gesteld door de ondernemers uit het centrum. Ook kon er warme chocolademelk worden gekocht.

Met deze inzamelingsactie in Delfzijl heeft de roeivereniging 1969,80 euro opgehaald voor het aanschaffen van nieuwe roeiboten.

Uitslaande brand verwoest roeiloods Neptunus
De loods met 35 boten van Neptunus aan het Vlotterspad werd op 8 december volledig verwoest door brand. De politie gaat uit van brandstichting en heeft de zaak in onderzoek. De roeivereniging had de opstallen en de inboedel verzekerd, maar de verzekering dekt lang niet alle schade. De verzekering zal naar alle waarschijnlijkheid een bedrag uitkeren voor het gebouw, net als een dagwaarde voor de boten. Daarmee redt de vereniging het niet.

Op 9 en 10 februari houden zeven roeiverenigingen uit Wageningen en omgeving een inzamelingsactie voor de getroffen club. Zij houden een ergometer-marathon. Met dit ‘droog-roeien’ hopen zij ook een aanzienlijk bedrag binnen te halen.

Crowdfunding
Naast de inzamelingsacties loopt de crowdfundingsactie ook nog steeds, de teller staat ondertussen op ruim € 14.000. De vereniging hoopt een ongeveer een ton op te halen. Dit geld is nodig om een goede vloot van boten weer te krijgen. Ook is budget nodig voor een tijdelijke accommodatie totdat een nieuwe roeiloods/accommodatie is gerealiseerd.

Roeivereniging Neptunus bestaat dit jaar 52 jaar en is een begrip in de roeiwereld. Daarnaast heeft de vereniging een historische waarde voor Delfzijl. Zo organiseert de vereniging jaarlijks de internationale roeiwedstrijden tijdens de Pinksterfeesten in Delfzijl.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1857″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button