fbpx
14.8 C
Delfzijl
zaterdag 06 juni 2020
Home Sport Roeiers Neptunus succesvol op eerste wedstrijd na de brand

Roeiers Neptunus succesvol op eerste wedstrijd na de brand

Bremen – Afgelopen weekend werd in Bremen de 112e Bremer Ruderregatta gehouden. Ondanks de brand in december, roeiden de junioren en jeugd van Neptunus alsof er niets gebeurd was. Op zaterdag was er een overwinning in de kinderslalom voor Anna Griep. Haar moeder Anita Griep haalde de eerste plaats op bij de slalom voor begeleiders. Zij was veruit de oudste deelneemster bij de begeleiders maar dus ook de behendigste.

Maarten Veninga wist bij de jongens 16 skiff een afgetekende eerste plaats te halen. Maarten haalde ook nog een tweede plaats in de gestuurde vier met zijn “collega’s” uit Assen en Groningen. Een tweede plaats was er ook voor Jan Huib Veninga bij de jongens 18 skiff. Verder waren er derde plaatsen voor Fons Folkers bij de jongens 16 en voor Eva Griep in het meisjes 16 veld.
De jeugdroeiers Assunta Dearca en Ronan Vial roeiden een achtervolginsrace over 2500 meter. Zij hebben goed geroeid maar vielen helaas niet in de prijzen.

Op zondag waren er weer successen Maarten won tot twee keer toe in de skiff waarbij hij ook sneller was dan zijn ploeggenoten. Eva startte met meisjes uit Leeuwarden en Groningen in de vier en werd in het zwaarste veld ook eerste. Als afsluiter van de dag was er ook nog een eerste plaats voor Jan Huib Veninga in de jongens 18 skiff. Naast de overwinningen waren er ook op zondag nog een paar mooie tweede en derde plaatsen in de twee en de jongens en meisjes skiff.

De jonge jeugd roeide op zondag de 300 (Anna) en 700 meter (Ronan en Assunta) helaas lukte het deze keer niet om als eerste over de streep te komen. Al met al weer een zeer geslaagd weekend waarin ook de onlangs aangekochte botenwagen voor het eerst in gebruik werd genomen.

Advertenties