fbpx
1.8 C
Delfzijl
15 januari 2021 16:40

Rode taart PvdA voor de vrijwilligers van ’Samen-onder-1-Dak’ Termunten/Termunterzijl

Termunten – Sinds januari van dit jaar reikt de PvdA Eemsdelta rode taarten uit aan vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de maatschappij. Elke maand opnieuw wordt een vrijwilliger/ vrijwilligersorganisatie in het zonnetje gezet.

Deze keer was het de beurt aan de vrijwilligers van het project ‘ Samen- onder-1-Dak’  in Termunten/ Termunterzijl.

Samen-onder-1-Dak is bezig met de realisatie van een nieuw dorpshuis. Dit onderkomen gaat plaats bieden aan alle verenigingen en clubs uit Termunten/Termunterzijl.

Een initiatief dat laat zien hoe zoiets ook kan worden opgezet: Van onderaf en met vereende krachten. Dorpsgenoten werden huis aan huis geraadpleegd over hun wensen en ideeën. Ruim 80% van de mensen heeft een enquête ingevuld, de betrokkenheid is dus zeer groot.

Vanuit het voormalige ‘Keuvelstee’ worden al enkele jaren allerlei activiteiten georganiseerd. Verschillende werkgroepen zijn daar actief mee bezig.

Deze keer werd Rika Tuin door de PvdA Eemsdelta in het zonnetje gezet, overigens zonder de andere actieve vrijwilligers tekort te doen. Rika is niet zo van al die aandacht, zij is een doener en houdt niet van publicitaire poespas. Ze moest er toch aan geloven deze keer en ze heeft ervan genoten. Vanaf het begin heeft Rika zich ingezet voor ‘Samen-onder-1-Dak’.

Rika is actief lid van de werkgroep ‘Activiteiten’ waarin ze  o.a. elke laatste maandag van de maand een spelletjesmiddag organiseert, inclusief de inkoop en de financiële afwikkeling. Ze organiseert niet alleen, maar steekt ook de handen uit de mouwen door te helpen met schoonmaakwerkzaamheden, opruimen en afwassen na afloop van feesten en partijen.

Volg ons op

10,773FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten