Roald Dahl’s klassieker De Reuzenperzik n Theater de Molenberg

Delfzijl – Roald Dahl’s klassieker De Reuzenperzik staat dit seizoen voor het eerst in de Nederlandse theaters. Op zaterdag 16 december is deze muzikale en avontuurlijke familievoorstelling te zien in Theater de Molenberg.

De Reuzenperzik vertelt het verhaal van de jonge en eenzame James, die opgroeit bij zijn twee gemene tantes Spons en Spijker, omdat zijn ouders zijn verslonden door een ontsnapte neushoorn. Als James van een vreemd oud mannetje een zakje magische groene krokodillentongen krijgt, verandert zijn leven volledig. Hij komt terecht in een reuzenperzik en ontmoet daar allerlei levensgrote insecten, zoals een knorrig Lieveheersbeestje, een ijdele Duizendpoot en een stille, maar o zo belangrijke Zijderups. Met hen gaat James op reis in de reuzenperzik, weg van zijn akelige tantes. Langs akkers en velden, over zee en door de lucht.

Dahl wordt gezien als dé ambassadeur van het miskende kind in ons allemaal. Met dit boek schreef de vermaarde Britse schrijver een verhaal over het overwinnen van je angst voor het onbekende en het kiezen voor jezelf en hoe dat kan leiden tot vriendschappen voor het leven.

De Reuzenperzik is bewerkt door de Brabantse regisseur Madeleine Matzer. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar, duurt 90 minuten en heeft geen pauze. De aanvang is 19.00 uur.

Back to top button