Restaurant in kerkje Nicolaas na overname door de Vesting

Appingedam – Na maanden onderhandelen hebben de gebroeders Beukema van Cafetaria en catering De Vesting uit Appingedam kerkje Nicolaas en de Kosterij in de Solwerderstraat over genomen van de Stichting NOVO. De NOVO exploiteerde tot november vorig jaar een Brasserie vanuit het kerkje waarbij cliënten met een verstandelijke beperking werk ervaring konden op doen.

De kerk en kosterij worden de komende maanden verbouwd. Zo wordt kerkzaal wordt zoveel mogelijk in oorspronkelijk staat hersteld, met kroonluchters en een houtenvloer. In de pastorie komt een restaurant en daar tussenin wordt een nieuwe keuken gerealiseerd. Ook  is er ruimte voor het houden van feesten/partijen en vergaderingen op deze sfeervolle locatie.

Het runnen van een restaurant is voor de broers iets nieuws daarom hebben ze Willem Bos aangetrokken. Bos die zijn sporen in het horecavak onder meer verdiende als chef en eigenaar van restaurant Tijdloos in Groningen gaat samen met Hans Beukema het restaurant en catering bezighouden. Adolf Beukema gaat zich hoofdzakelijk over met cafetariadeel bezig houden.

De cafetaria aan het Bolwerk blijft gewoon bestaan alleen wordt de uit zijn voegen gegroeide catering afdeling verplaatst naar de Solwerderstraat.

De cliënten van  NOVO krijgen in het concept ook een rol. In de keuken worden de cliënten begeleid en krijgen een aangepast werkritme. Het werk in de keuken is gestructureerde en overzichtelijk. Dat is precies waar mensen met een verstandelijke beperking behoefte aan hebben.

De overname van de het kerkje en de Kosterij is mede mogelijk gemaakt door een investering van het Groeifonds. De panden wisselden afgelopen maand voor 435.000 euro van eigenaar. De Rabobank financiert de overname. En met een achtergestelde lening van 160.000 euro uit het Groeifonds van het EBG wordt de herinrichting mogelijk gemaakt.

De heren staan te popelen om te beginnen. De verwachting is dat ze de zaak rond november moet gaan draaien.Back to top button