fbpx
maandag 29 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Reserveer vanaf nu je gratis ticket voor Het Geluid van Eemsdelta

Appingedam – Zondag 28 november is het zover: Het Geluid van Eemsdelta gaat eindelijk in première! Inwoners zijn die middag uitgenodigd om deze muzikale vertaling van de nieuwe gemeente Eemsdelta te beluisteren én te beleven in Sporthal Eelwerd in Appingedam.

Wat is Het Geluid van Eemsdelta?
Leden van diverse muziekverenigingen uit Eemsdelta vormen samen een projectorkest en zullen onder leiding van Frans-Aert Burghgraef dit exclusieve muziekstuk uitvoeren. Het Geluid van Eemsdelta is gecomponeerd door Arend Gerds – op basis van diverse kenmerkende geluiden voor de gemeente die aan het begin van het jaar zijn ingestuurd door inwoners. De muzikanten die deelnemen aan het projectorkest krijgen voorafgaand workshops en masterclasses van musici van het Noord Nederlands Orkest (NNO).

Pieter van der Zweep zal de gehele presentatie van deze muzikale middag op zich gaan nemen, waarbij naast optredens van het projectorkest zelf, ook optredens te horen zullen zijn van: Wad ’n Wereldorkest, Bugelorkest Eemsdelta, leerlingorkesten van NeXt Generation I Appingedam en SMO (Samenwerkingsverband voor MuziekOnderwijs) Groningen.

Dit zal zich allemaal afspelen in een levend decor gemaakt door Paula Biemans en Jorien Ketelaar: tien beeldende kunstenaars zullen live gaan improviseren door non-stop te tekenen op de beweging van de muziek wat groots geprojecteerd zal worden rondom in de zaal. Het Geluid van Eemsdelta gaat mede hierdoor een 360-graden beleving voor de bezoekers zijn.

Het concert is een eenmalig en uniek interactief muziek- én beeldspektakel dat nimmer terugkomt en dat je niet wilt missen. Met dank aan Provincie Groningen, VSB Fonds, Loket Leefbaarheid en Prins Bernhard Cultuurfonds kun je via eemsdorp.nl/muziek of direct via Eventbrite een gratis kaartje reserveren.

Het evenement zal plaatsvinden op zondag 28 november van 15.00 tot 16.30 uur (zaal open vanaf 14.30 uur) in Sporthal Eelwerd in Appingedam. De op dat moment geldende coronamaatregelen, zoals de CoronaCheck, zullen worden nageleefd. Alle harmonieorkesten, fanfares, brassbands en slagwerkensembles uit Eemsdelta krijgen via IVAK de compositie kosteloos aangeboden en kunnen dit na de première opnemen in hun eigen repertoire.

Het Geluid van Eemsdelta wordt mogelijk gemaakt door: Provincie Groningen, VSB Fonds, Loket Leefbaarheid en Prins Bernhard Cultuurfonds op initiatief van IVAK.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer