27 C
Delfzijl
17 juni 2021 10:39

Rengerspark Farmsum officieel geopend

spot_img

Farmsum – Wethouder IJzebrand Rijzebol heeft vrijdagmiddag samen met de inwoners van Farmsum en vertegenwoordigers van de provincie het Rengerspark op ludieke wijze geopend.  Wethouder Rijzebol: ‘In augustus hebben we samen de eerste schop in de grond gezet. Nu kunnen we dit prachtige park openen, dankzij de enorme inzet en daadkracht van de inwoners.’ Alle benodigde werkzaamheden zijn dit najaar uitgevoerd; voor het voorjaar resteert alleen het zaaiwerk.

Nieuwe invulling

Op het terrein aan de Rengersweg stonden huurwoningen van Acantus. Die zijn begin 2010 gesloopt. Aanleiding voor deze sloop was het afnemende inwoneraantal en de matige kwaliteit van de woningen. De herinrichting van het terrein is opgenomen in het Actieplan Dorpen&Wijken. In het najaar van 2014 is omwonenden gevraagd mee te denken over een nieuwe invulling van het gebied. Daarvoor hebben de bewoners samen met de gemeente het plan van een buurtpark ontwikkeld. Bijzonder kenmerk is dat de oorspronkelijke wegenstructuur waaraan de gesloopte huizen stonden, blijft bestaan. Dit op uitdrukkelijk verzoek van de omwonenden die de contouren van de oude buurt graag gehandhaafd wilden zien. Het plan bestaat uit voetpaden, bomen, struiken, grasvelden, een trapveldje, een hondenspeelplek, zitplekken en verlichting.

Een groep van een tiental vrijwilligers heeft, met ondersteuning van de Bewonerscommissie Farmsum, Vereniging Dorpsbelangen en Volksvermaken Farmsum het park samen met de aannemer en de gemeente ingericht. Uit deze vrijwilligersgroep is een kernteam naar voren gekomen dat het maaien van de grasvelden op zich neemt. De openingshandeling bestaat uit de onthulling van de naam van het nieuwe park. Dat doen de betrokken vrijwilligers samen met de wethouder en de vertegenwoordigers van de provincie.

Samen afspraken maken

In een beheersovereenkomst tussen omwonenden en gemeente zijn afspraken gemaakt over gebruik en onderhoud van het park. Samen zijn zij daar verantwoordelijk voor. Zo dragen de omwonenden zorg voor het maaiwerk, de gemeente verzorgt de sloten en beheert de verharding.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
TuinTuin
DierDier
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
AutoAuto

Populaire berichten