donderdag 21 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Renate Groenewold spreekt vrijwilligers schaatsmarathon Appingedam toe

Appingedam – Het is al weer bijna 5 jaar geleden dat de eerste schaatsmarathon door het centrum van Appingedam werd verreden. Duizenden bezochten toen dit evenement in Appingedam en de beelden van Studio Sport gingen de hele wereld over.

In oktober start het bestuur van de schaatsmarathon de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen en steevast wordt er dan in november een avond georganiseerd voor de vrijwilligers, Hoewel er sinds 2012 vrijwel geen natuurijs is geweest blijven de vrijwilligers toch beschikbaar voor het geval dat.

Dinsdag 22 november kwamen en de fraaie kantine van de ijsclub Fivelgo zo’n 50 vrijwilligers bijeen om de onderlinge banden weer wat te verstevigen en om bijgepraat te worden over de meest recente ontwikkelingen. Maar vooral kwam men om te luisteren naar Renate Groenewold die vertelde over haar carrière als topschaatser.In een prachtig interactief gesprek met de aanwezigen gaf zij een kijkje in haar leven als topsporter.

Al met al een zeer geslaagde avond. Iedereen is er klaar voor, laat Koning Winter maar komen. Het bestuur en de overige vrijwilligers verheugen zich al weer op de schaatsmarathon van Appingedam, die inmiddels de status van neo-klassieker heeft gekregen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,305VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier