Relevante informatie over uitvaartverzekeringen

Nederland – De dood is iets waar de gemiddelde persoon het liever niet over heeft, maar toch is het belangrijk om het een en ander wel goed te regelen. In de eerste plaats is het verstandig om je wensen voor de uitvaart door te geven. Dan weten je nabestaanden in ieder geval hoe ze invulling aan de uitvaart moeten geven en dat zullen ze zeker waarderen. Tegelijkertijd moet je ook de financiële zaken regelen. Eigenlijk ook weer voor je nabestaanden. Want als jij geen uitvaartverzekering hebt, dan moeten zij de kosten van de uitvaart betalen.

Heb je nog geen uitvaartverzekering afgesloten of weet je er nog weinig van af en lijkt het je interessant om er meer over te weten? Lees dan dit artikel grondig door, want daarna heb je de meest relevante informatie over uitvaartverzekeringen.

De verschillende soorten uitvaartverzekeringen uitgelegd

Het is allereerst goed om te weten dat er verschillende soorten uitvaartverzekeringen zijn. In de eerste plaats heb je de zogenaamde naturaverzekering. Wat houdt natura in? Dat er niet wordt uitgekeerd met geld, maar met producten of diensten. Als je voor deze verzekering kiest, dan vergoedt de uitvaartverzekeraar dus de diensten.

Daarbij kun je denken aan de laatste verzorging van de overledene, het drukken van de rouwkaarten, het vervoer en andere zaken die betrekking hebben op de uitvaart. Een voordeel van een naturaverzekering is dat de nabestaanden zich niet met financiële zaken hoeven bezig te houden. Als je wilt weten hoe een naturaverzekering bij uitvaart24.nl werkt, dan is het handig om via de website contact met ze op te nemen.

Dan heb je ook nog de kapitaalverzekering: hierbij krijg je, wat je waarschijnlijk al had verwacht, wel een geldbedrag uitgekeerd. Bij een kapitaalverzekering wordt er een bepaald bedrag verzekerd. De meeste mensen gaan voor de gemiddelde kosten van een uitvaart. Let wel: het gaat dan echt om gemiddelden, want je kunt een uitvaart in principe zo duur, of goedkoop, maken als je wilt. Het voordeel van een kapitaalverzekering is dat nabestaanden zelf kunnen bepalen wat ze met het geld doen. Uiteraard moet er dan wel meer geregeld worden en daar heeft niet iedere nabestaande de mentale kracht voor.

Dan heb je ook nog de zogenaamde combinatieverzekering en die wordt steeds populairder. Bij deze verzekering krijg je bepaalde diensten uitgekeerd én je krijgt een geldbedrag.

Wat gebeurt er als je geen uitvaartverzekering hebt?

Welnu, veel mensen zijn nog in de veronderstelling dat een uitvaartverzekering verplicht is, maar dat is niet het geval. Natuurlijk zijn er wel consequenties aan gebonden. Als je geen verzekering afsluit, dan zijn de nabestaanden verantwoordelijk voor de kosten. Zijn er geen nabestaanden meer? Dan wordt de crematie of begrafenis door de gemeente geregeld. Als je een erfenis hebt, dan kunnen ze een deel van de kosten van de uitvaart daarop verhalen.

Back to top button