Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ op het Eemsdeltacollege

Delfzijl – Vmbo-leerlingen uit de eerste en tweede klas van het Eemsdeltacollege hebben dinsdag 26 juni deelgenomen aan een interactieve film The Battle. De film met in de hoofdrol acteurs van Het Klokhuis, is een strijd tussen vier groepen. In de film komen de veteranen, hun missies en taken aan de orde. De film werd lijfelijk ondersteund door het orkest van De regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ onder leiding van dirigent kaptein H. van Bruggen.

Op woensdag 27 juni komen er oorlogsveteranen uit de regio op bezoek bij de leerlingen in de klas. Zij vertellen hun verhaal en geven uitleg over hun missies aan de hand van een presentatie. Het doel van deze dagen is om leerlingen inzicht te geven, niet in de gevechten, maar vooral de humanitaire missies.

Het idee voor deze ‘veteranendag’ op school is afkomstig van mevrouw Jansen, docent Nederlands. De bedoeling van deze dagen is leerlingen te laten zien wat vrijheid betekend, en dat het leven in een vrij land niet altijd vanzelfsprekend is. Daarnaast kunnen de leerlingen kennis maken met de mensen die zich tijdens missies hebben ingezet voor onze veiligheid.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1633″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button