Recordaantal deelnemers tijdens World Cleanup Day Groningen Seaports

Delfzijl – Een recordaantal van ruim 150 deelnemers stak zaterdag 17 september zijn handen uit de mouwen tijdens de jaarlijkse World Cleanup Day van Groningen Seaports. Tijdens deze dag worden over de hele wereld talloze initiatieven georganiseerd om afval en plastic op te ruimen. Zo ook in Delfzijl, waar Groningen Seaports, in samenwerking met The Northern Netherlands Plastic Foudnation (NNPF) en Snel Uitzendbureau dit jaar de derde editie van de World Cleanup Day organiseerden.

Groningen Seaports zet zich graag in voor een schoner milieu en een duurzame, circulaire wereld. Deelname aan de World Cleanup Day past daar perfect bij. Cas König, CEO van Groningen Seaports: “Dankzij de inzet van vele mensen uit de omgeving is het gebied ontdaan van rommel vanaf zee en hebben zij meegeholpen om de haven schoner te maken. Met deelname aan de World Cleanup Day hopen we tevens een extra bijdrage te leveren aan de bewustwording van een ieder rondom zwerfafval”. Groningen Seaports is zich ervan bewust dat het, met de Waddenzee als buurman, gelegen is aan de rand van een stukje Werelderfgoed. De maatschappelijke verantwoordelijkheid is daarom een belangrijk uitgangspunt bij de activiteiten van de organisatie.

Honderden vuilniszakken
De World Cleanup Day werd afgetrapt op de parkeerplaats van Groningen Seaports in Delfzijl, waar Meindert Joostens, wethouder in de gemeente Eemsdelta, en Groningen Seaports’ CEO Cas König een welkomstwoord hielden. Hierna gingen de vrijwilligers in zeven verschillende groepen op pad in het havengebied en zamelden ze samen honderden vuilniszakken in. Deze vuilniszakken werden aan het eind van de ochtend weer meegebracht naar de parkeerplaats van Groningen Seaports, waar deze aan het begin van de middag werden opgehaald door het afvalbedrijf Bek & Verburg, dat het ingezamelde afval eveneens verwerkt.

Back to top button