Realisatie nieuwe camping aan het Schildmeer stap dichterbij

Steendam – Op 16 mei werd het bestemmingsplan voor een nieuwe camping aan het Schildmeer gepresenteerd aan de gemeenteraad van de gemeente Midden-Groningen. Alle fracties reageerden enthousiast op het gepresenteerde plan. De nieuwe camping, eigendom van de Rudi van Oosten, voormalig eigenaar van camping De Otter, komt aan de Damsterweg op de locatie van de gemeentelijke dagcamping.

Na de sluiting van camping De Otter in 2020 is er behoefte aan een nieuwe camping aan het Schildmeer, aangezien er alleen luxe vakantiewoningen zijn overgebleven. Van Oosten benadrukte de noodzaak van een reguliere camping tijdens de raadsvergadering.

Hoewel de gemeente Midden-Groningen Van Oosten in 2021 benaderde, duurde het proces meerdere jaren. In 2022 werden de plannen aan de inwoners van Steendam gepresenteerd. Van Oosten investeerde veel in het bedrijfsplan en drong aan op goedkeuring van de gemeente, wat nu positief lijkt te worden ontvangen door de raad.

De nieuwe camping zal volledig geautomatiseerd zijn, met online reserveringen en zelfincheck bij de entree. Voorzieningen worden bij aankomst geactiveerd. Een slagboom op de ontsluitingsweg naar de Damsterweg zal worden geïnstalleerd, terwijl wandelaars en hondenuitlaters vrij toegang behouden.

De verwachte nieuwe locatie aan de Damsterweg

Back to top button