vrijdag 24 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Reactie Groninger Bodem Beweging op het Meerjarenprogramma van de Nationaal Coordinator Groningen

spot_img

Middelstum – Het Meerjarenprogamma (MJP) zit gevangen in kaders die door minister Kamp zijn vastgesteld. Met die kaders is de GBB het absoluut oneens, omdat het de acceptatie van het MJP door burgers beperkt en daarmee een succesvolle uitvoering van het MJP frustreet. En ook averechts werkt op het herstel van vertrouwen.

Dat de NAM bij alle regelingen die met bewoners en gemeenten moeten worden getroffen aan de touwtjes blijft trekken, is voor bewoners onverteerbaar. En in het bijzonder dat de NAM de uitvoering van herstel en versterking meebepaalt.

Het schade afhandelingsproces wordt verbeterd; een positief punt daarbij is de komst van een arbiter bij patstellingen met behoud van het beroep op de rechter.
De komst van een burgersteunpunt en de beoogde zorgvuldigheid en betrokkenheid van bewoners bij de verstevigingsoperatie worden ook als positieve punten gezien.

Gegeven de te beperkte speelruimte voor de Nationaal Coordinator Groningen (NCG) kan de GBB op een algemeen niveau zich vinden dat er dergelijk MJP komt.

Echter voor de bewoners zijn er een fors aantal pijnpunten in het MJP. De belangrijkste ervan zijn direct verbonden met de veel te grote rol van de NAM.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
DierDier
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
AutoAuto

Populaire berichten