Ravage na brand bij ESD-SIC bij daglicht goed zichtbaar

Farmsum – De dag na de verwoestende brand op het terrein van ESD-SIC in Farmsum onthult de omvang van de schade zich. Het volledige kantoorcomplex op het terrein is door de brand vernield. De brand ontstond dinsdagmiddag rond half vier, en al snel werd duidelijk dat het vuur zich snel verspreidde onder het plafond. In eerste instantie voerde de brandweer een binnen-aanval uit, maar deze werd later uit veiligheidsoverwegingen gestaakt.

De brandweer schaalde snel op, waardoor meerdere blusvoertuigen en ondersteunend personeel ter plaatse kwamen. Rond zes uur ‘s avonds sloegen de vlammen uit het kantoorpand en werd de brand onbeheersbaar. De brandweer concentreerde zich op het voorkomen van overslag naar naastgelegen panden. Rond acht uur ‘s avonds werd het sein brandmeester gegeven, en was het gevaar voor overslag geweken. Tot half twee in de nacht waren brandweerlieden bezig met nabluswerkzaamheden.

Op dit moment is nog niet bekend of de brand invloed heeft gehad op de productiewerkzaamheden bij ESD-SIC. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Back to top button