Rabbijn Awraham Soetendorp bezoekt Winsum tijdens de Week van Respect

Winsum – Op vrijdag 11 november bracht rabbijn Awraham Soetendorp een bezoek aan Winsum. Soetendorp is de oprichter van de Respect Foundation en initiatiefnemer van de Week van Respect. In de voormalige synagoge van Winsum gaf hij een gastles aan havo/tl-klas 2 van Het Hogeland College Winsum. Wethouder Karen Hansems was hierbij aanwezig.

Ontvangst
De rabbijn werd bij de synagoge in Winsum ontvangen door wethouder Karen Hansems en Erna Bakker en Willy Lemstra, bestuursleden van stichting Een Joodse Erfenis. Hansems is ambassadeur van de Week van Respect vanuit Het Hogeland. Het Hogeland is tot nu toe de enige noordelijke gemeente die zich verbonden heeft aan de week.

Gastles
Soetendorp gaf in de synagoge een gastles aan havo/tl-klas 2 van Het Hogeland College Winsum. De gastles stond in het teken van de Week van Respect. Hier vertelde hij zijn persoonlijke verhaal. Onder andere over hoe hij als Joods kind onder moest duiken tijdens de Tweede Wereldoorlog en later werd herenigd met zijn biologische ouders. Ook besprak hij het thema respect in het algemeen met de klas. Daarna bracht de rabbijn tijd door in Winsum met burgemeester Henk Jan Bolding.

Week van Respect
Al sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de Week van Respect, die zich vooral op jongeren richt. Inmiddels heeft deze landelijke campagne al meer dan 2.5 miljoen jongeren bereikt. Tijdens de Week van Respect worden jonge Hogelandsters geïnspireerd en geactiveerd om zélf bij te dragen aan een respectvolle samenleving waarin iedereen zich thuis voelt. Op korte termijn leidt dit tot een veilige sfeer in de klas, buurt, of op de sportclub. Op langere termijn draagt dit bij aan een respectvolle samenleving met betrokken inwoners die openstaan voor elkaar en elkaar respecteren zoals ze zijn.

Meer informatie is te vinden op weekvanrespect.nl

Back to top button