fbpx

Raad Het Hogeland stemt in met stedenbouwkundig plan Kantens: belangrijke stap voor versterkingsopgave

Kantens – De gemeenteraad van Het Hogeland stemde woensdagavond 15 december in met het stedenbouwkundig plan voor de Kooistraat, Meidoornstraat en delen van de Bredeweg en de Pastorieweg in Kantens. Een belangrijke stap voor de bewoners in de versterkingsopgave.

Wethouder Eltjo Dijkhuis: ‘De start van de uitvoering van de versterking van woningen komt zo dichterbij. Hoewel niemand op de versterking zit te wachten, is die wel noodzakelijk om inwoners veilig te laten wonen. En de versterking biedt ook kansen om het dorpse karakter van Kantens te versterken en verduurzamen. Het stedenbouwkundig plan legt hiervoor de basis. Een plan dat samen met bewoners tot stand is gekomen. Het wordt de komende jaren taai, maar als ik kijk naar dit plan dan ben ik er van overtuigd dat wij er gezamenlijk voor kunnen zorgen dat er over enkele jaren een prachtige wijk is teruggebouwd.’

Wat betekent dit besluit voor Kantens
Door het besluit van de gemeenteraad staan nu de criteria vast die betrekking hebben op de bouw van de nieuwe woningen. Denk aan de positie van de kavels en de plek van woningen, de architectonische uitstraling van de woningen, de vorm van kappen en de bouwhoogte. Voor de openbare ruimte staat de hoofdinfrastructuur vast, zoals de straten en de meeste trottoirs.

Openbare ruimte
Voor de openbare ruimte geeft het stedenbouwkundig plan slechts een schetsontwerp. De verdere invulling van de openbare ruimte pakt de gemeente op met bewoners van onder andere de Kooistraat en Meidoornstraat. Het gaat dan over hoe de groenvoorziening eruit komt te zien en de hoeveelheid parkeerplaatsen en hoe het voetpad daar omheen moet lopen.

Tijdelijke weg voor bouwverkeer
Het dorp zal vanaf volgend jaar jarenlang te maken hebben met bouwwerkzaamheden en -verkeer. Het is een wens van het dorp om voor het bouwverkeer een tijdelijke weg aan te leggen. Samen met betrokkenen bekijkt de gemeente de mogelijkheden voor een tijdelijk bouwterrein en – weg voor aannemers en bouwverkeer. Bekijk hier het stedenbouwkundig plan.

Back to top button