Raad Appingedam voert stevig gesprek met voorzitter Tijdelijke commissie Mijnbouwschade Groningen

Appingedam – De gemeenteraad van Appingedam heeft donderdagavond 16 mei 2019 tijdens de vergadering van de raadscommissie de zorgen over de afhandeling van de schademeldingen overgebracht aan de voorzitter van de Tijdelijke commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG).

Voorzitter Bas Kortmann van de TCMG was op uitnodiging van de raad aanwezig om een toelichting te geven op de werkwijze en de afhandeling van schademeldingen door de gaswinning.

De leden van de gemeenteraad worden regelmatig door de inwoners  aangesproken met klachten over met name de trage afhandeling van de schademeldingen en de bejegening van de schade-experts. De raad wilde onder meer weten wat de TCMG doet om het proces van schadeafhandeling te versnellen. Daarnaast vroeg de raad zich af of de NAM wel echt uit het schadeproces is verdwenen en wat de organisatie kan doen aan de gevoelens van frustratie en onbegrip onder de inwoners.

 Kortmann erkende dat de organisatie veel aanloopproblemen heeft gehad door onder andere een groot tekort aan schade-experts. Volgens hem is het aantal deskundigen drastisch verhoogd en worden alle zeilen bijgezet om de dossiers af te handelen. Er worden nu per dag 110 tot 120 schades opgenomen, meldde Kortmann.

De gemeenteraad deed onder meer de suggestie om regelmatig te toetsen hoe de afhandeling van de schade-experts is gegaan om daarvan te leren.

Back to top button