Raad Appingedam op bezoek bij Biopack Packaging

Appingedam – De gemeenteraad van Appingedam heeft donderdag 7 februari 2019 een werkbezoek gebracht aan het bedrijf  Biopack Packaging op bedrijventerrein Fivelpoort. De producent van milieuvriendelijke verpakkingsmiddelen is opgericht in 2016. Mede door huidig directeur Jacob Kielman heeft Biopack zich gevestigd op Fivelpoort met steun van Economic Board, NOM/Groeifonds en de Rabobank. Samen met een aantal investeerders en lokale leveranciers is een productiefaciliteit van innovatieve verpakkingen opgebouwd.

Doorgroeien

Kielman heette de raadsleden welkom bij Biopack en vertelde over het ontstaan van het bedrijf, de missie en het toekomstperspectief.  Het bedrijf maakte een moeizame aanloopperiode door. Deze periode lijkt  voorbij en de toekomst ziet er gunstig uit. Op korte termijn wordt begonnen met de massaproductie van onder andere aardbeienbakjes, bloempotten en bloempottrays. Deze producten worden gemaakt met FSC gecertificeerd hout- en kartonpulp. Daarmee wil Biopack doorgroeien zodat er plaats kan worden geboden aan ruim 50 werknemers. Vervolgens werden de raadsleden tijdens een rondleiding in het bedrijf uitgebreid geïnformeerd over het productieproces.

Nestor van de Damster gemeenteraad, Bert Raangs , bedankte directeur Jacob Kielman en de medewerkers van Biopack voor de gastvrijheid en concludeerde dat het werkbezoek zeer de moeite waard was.

Werkbezoeken

De gemeenteraad gaat regelmatig op eigen initiatief of op uitnodiging op bezoek bij organisaties en bedrijven in Appingedam.  Dat gebeurt op uitnodiging, maar ook op eigen initiatief. Eind 2018 bezocht de raad de Volkskredietbank, Werkplein Fivelingo en begin januari de PCOB.

Back to top button