PvdA Eemsdelta trapt campagne af met bezoek Asscher

Delfzijl/Loppersum – Afgelopen dinsdag was landelijk PvdA voorman Lodewijk Asscher op bezoek in de nieuwe gemeente Eemsdelta. Met in achtneming van de corona maatregelen werden Delfzijl, Appingedam en Loppersum bezocht en uitleg gegeven over de investeringsagenda van 50 miljard om Nederland uit de crisis te helpen. Bij zijn inleiding gaf lijstrekker Bé Schollema aan blij verrast te zijn met de investeringsagenda. “Het is tijd voor een nieuwe visie op de manier waarop we uit een crisis komen. Deze agenda laat mensen en gebieden die vaak te weinig mee profiteren van politieke oplossingen juist wel zien dat het anders kan en soms anders moet”.

In Delfzijl werd Asscher door de lokale afdeling ontvangen in het Eemshotel. Tijdens een stevige lunch vertelde eigenaar Bert Boer over de geschiedenis van de plek en het hotel. Het reilen en zeilen van een horeca onderneming op een bijzondere plek. Asscher prees de vindingrijkheid en het doorzettingsvermogen van Bert en zijn mensen.

Hierna werd wandelend het winkelgebied van Delfzijl en plein Molenberg bezocht. Onderweg werd de net geopende zaak Rico’s Hairsalon bezocht. Een jonge ondernemer die een vaste en mooie plek in de Landstraat heeft bemachtigd. Reinier Doornbos van de HEMA Delfzijl nam het gezelschap namens de ondernemers mee in de uitleg van concentratie van winkels in het centrum. Met een positieve invloed op de reuring en leefbaarheid. Op het plein bij de Molenberg werd door Rik van Niejenhuis werkzaam bij de gemeente Delfzijl uitleg gegeven over het ontstaan van het gezondheidsplein en de plannen voor het cultuurcentrum.

De toekomstige Eemsdelta Campus in Appingedam was de volgende stop. Bestuurder John Wieringa en 3 leerlingen van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum vertelden over hun ervaring met de corona maatregelen in het onderwijs en de toekomstige plannen voor het samenvoegen van voortgezet en beroepsonderwijs voor het Eemsdelta gebied.

Als laatste op deze voor de PvdA Eemsdelta bijzondere dag werd het zoutwater KP Zijlbad in Loppersum bezocht. Voorzitter Chris Bultje nam de delegatie mee in de geschiedenis en de toekomst van het beroemde bad. Bij het bad waren ook een viertal leerlingen van het Kindcentrum Loppersum aanwezig om Asscher hun belevingen rond het verhuizen naar een tijdelijke en uiteindelijk nieuwe bevingsbestendige school te vertellen. Bijzonder openhartig werd het verlies van de bestaande scholen en het betrekken van een nieuw gebouw vanuit het beeld van de kinderen verteld. Waarbij ook corona en onzekerheden over versterking van het huis waarin je woont werden benoemd.

Asscher gaf aan het eind van het bezoek aan dankbaar en geïnspireerd te zijn door de inhoud van het bezoek. Het bezoek paste tevens uitstekend in de boodschap van de PvdA op deze dinsdag in augustus: er is een steunpakket van minimaal 50 miljard nodig om Nederland uit de corona crisis te helpen. Problemen op de arbeidsmarkt, rond sociale woningbouw, kunst en cultuur maar ook het ontbreken van een snelle treinverbinding met noord-Nederland (de Lelylijn) zijn onderdeel van dit plan. Samen met de lokale afdeling PvdA Eemsdelta werd geconstateerd dat een stevig budget met visie gebracht ook voor de toekomst van de nieuwe gemeente Eemsdelta onlosmakelijk verbonden zal moeten zijn met een stevig sociaal democratische vertegenwoordiging in de nieuwe gemeente.

Back to top button