-0.2 C
Delfzijl
6 maart 2021 02:16

Publieksprijs voor de Magellan Singers tijdens Zeekorenfestival in Steenwijk

Steenwijk – Zondag 7 januari hebben de Magellan Singers de publieksprijs gewonnen tijdens  het Zeekorenfestival in theater de Meenthe te Steenwijk.

Aan het Zeekorenfestival namen 12 geselecteerde koren deel uit o.a. Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Flevoland. Het publiek werd door de organisatie uitgenodigd stem briefjes in te vullen en in een daarvoor bestemde stembus te deponeren. De Magellan Singers zongen een aantal bekende maar ook nieuwe nummers die tijdens het Havenconcert 2017 in primaire gingen. Per koor werden 2 blokjes van 7 nummers gezongen, eerst in de Foyer en daarna in de theaterzaal. Aan het eind van de middag werd de winnaar bekend gemaakt. Ondanks het feit dat het optreden in Steenwijk geen thuis ”wedstrijd” was, werden de Magellan Singers met een flinke meerderheid aan stemmen winnaar van de publieksprijs.

Een mooie opsteker voor het koor, verteld Wessel van der Kooi, op 14 februari aanstaande is het 35 jaar geleden dat de Magellan Singers van start gingen. In de loop van dit jaar wordt daar op verschillende momenten bij stil gestaan. Het hoogtepunt wordt het Havenconcert 2018 op zondag 4 november in de Evenementenhal.

Het eerstvolgende openbare optreden is op 18 maart a.s. in de RK. St. Josephkerk te Delfzijl, samen met het Delfzijls Opera en Operettekoor.

Volg ons op

10,961FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten