Publieks- en juryprijs van het project Goud Grunn uitgereikt door vlogger Kalvijn

Appingedam – Afgelopen vrijdag werden de winnaars bekend gemaakt van de publieks- en juryprijs van het project Goud Grunn. De prijzen werden uitgereikt door de bekende vlogger Kalvijn.

De publiekprijs ging naar Het duurzame Woldendorp over 50 jaar, van leerlingen Vera, Vera, Mark en Vera (echt waar, 3x Vera) van het Dollard College in Woldendorp. Zij kregen de meeste stemmen voor hun werkstuk met daarin veel aandacht voor duurzaamheid (windmolen, energiezuinige auto’s en zonnepanelen) en voorzieningen zoals winkels, apotheek, huisarts en zwembad.

De vakjury vond het werkstuk Tiny house van de toekomst van 3 dames Romy, Sascha en Yonina van het Theda Mansholt College in Delfzijl het beste. De jury prees de veelzijdigheid: zo was er gedacht aan duurzaamheid, aardbevingsbestendigheid maar ook hergebruik van regenwater en voedsel. Out of de box gedacht, heel erg goed gedaan aldus de jury, bestaande uit Justin Richardson (onderzoeker Gronings Perspectief- RUG), Randolf Boersma (bedrijfsleider bouwbedrijf Van Wijnen) en Drewes Wildeman (sociaal ondernemer en Groninger).

Tussen 27 mei en 6 juni liep de stemactie voor de publieksprijs voor de genomineerde werkstukken van dit project. Via de website www.epi-kenniscentrum.org hebben honderden mensen gestemd op 1 van de 7 werkstukken.

De winnaars van krijgen 750 euro, bestemd voor een uitje met de klas en bovendien een wisselbeker en medaille.

Op de website www. epi-kenniscentrum.org staan de zeven filmpjes van jongeren die ideeën hebben over hun toekomst in Groningen. Het gaat om eerstejaars leerlingen van het Theda Mansholt College in Delfzijl, de Rutger Kopland School in Siddeburen en het Dollard College in Woldendorp. Ze hebben de afgelopen weken in het kader van het project Goud Grunn van EPI-kenniscentrum lessen over aardbevingen, zorg, voorzieningen, duurzaam bouwen en wonen gehad. Hun ideeën hebben ze omgezet in werkstukken.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2048″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button